De 2de Kans
/

Dagbesteding en Kringloopwinkel.

          DE ZOMER - EDITIE


 


Als vandaag 21 juni om 5.17 de zon opkomt en om 21.59 ondergaat weten we dat de langste dag en korstte nacht alweer voorbij zijn. Vandaag is het ook nog eens Vaderdag en wordt de populaire Nijntje 65. De zomer begint vandaag met warme en voor sommigen onder ons wel te warme temperaturen in het vooruit zicht. Inmiddels zijn of worden een aantal Corona maatregelen waaronder de bezoekregelingen in verpleeghuizen en gehandicaptenzorg  versoepeld en lijkt het virus voorlopig op zijn retour.


.  De hygiëne maatregelen blijven, ook in de winkel en we proberen ook de 1,5 meter afstand van elkaar te houden. 
De meeste klanten volgen de pijlen in de winkel en nemen een mandje van buiten mee, tenminste als er minder dan vijf mensen in de winkel zijn. Sommige maken gebruik van de handgel die bij de ingang staat en wij ontsmetten iedere keer de winkelmandjes na gebruik door een klant. 


Gelukkig kunnen we met zijn allen wat relaxter de zomer tegemoet zien, al is nog lang niet alles hetzelfde voordat het virus wereldwijd uitbrak. Evenementen mogen nog niet, zoals de Kermis en de Zomermarkt die we ook in Heel missen dit jaar. Gelukkig zijn de lantaarnpalen in de Dorpstraat nu allemaal voorzien van een weelderig bloeiende bloemenzee, zodat het er wat vrolijker uitziet in het straatbeeld.  In onze winkel bloeit de lidcactus. In de komende zomermaanden krijgen we de hulp van twee vakantiehulpen. Zo komen Brit en Anne ons helpen. De afgelopen periode was het op wisselende dagen erg druk in de winkel en wisselden veel spulletjes van  eigenaar. De foto’s zijn geen garantie dat hetgeen u ziet ook nog te koop is. Suggestie:  bel eerst even. 


Zo langzamerhand komen steeds meer medewerkers weer naar de dagbesteding met goede afspraken en om voldoende afstand van elkaar te houden houden we nu de middagpauze op de bovenverdieping. We bedanken Gwen voor haar vrijwilligerswerk in de afgelopen tijd en begroeten Laura als nieuwe vrijwilliger in de winkel. 

De meeste serviezen zijn inmiddels alweer verkocht, dus is het wachten op nieuwe aanwas. Kortom we zijn weer volop in bedrijf. Laten we hopen dat we met elkaar kunnen voorkomen dat er een tweede “Corona” golf komt.

Mooie zomer toegewenst namens alle medewerkers zeker nu het weer mag. 

           We zijn gewoon geopend, behalve op snikhete dagen of nog te plannen vakanties. 

                                        Raadpleeg de website met enige regelmaat.


  

 

 
Kaart
Opbellen